Mr. Valérie Andeweg

Mr. Valérie Andeweg

Advocaat

Valérie Andeweg is in 2002 beëdigd als advocaat in het arrondissement Breda. In 2009 heeft Valérie Andeweg haar eigen advocatenkantoor geopend en maakte onderdeel uit van de maatschap. Maart 2016 heeft Valérie Andeweg haar eigen weg gekozen en is kantoor gaan houden in Breda, de stad waar het allemaal in 2002 begon.

Vanaf het begin heeft Valérie Andeweg zich bezig gehouden met de algemene strafpraktijk voor volwassenen en kinderen en het civiele jeugdrecht. U kunt dan denken aan ondertoezichtstellingen, (gesloten) uithuisplaatsingen, omgang, ouderverstoting, gezag en hoofdverblijf van kinderen. Op een later moment is de BOPZ praktijk ten behoeve van psychiatrische patiënten erbij gekomen en gaan floreren. Zo staat Valérie Andeweg door heel Nederland en zelfs in het buitenland cliënten bij. Daarnaast heeft Valérie Andeweg ook les gegeven aan Avans Hogeschool in Breda en verzorgt zij ook lezingen.

Aangezien Valérie Andeweg voldoet aan allerlei specialisatievereisten wordt zij door de Rechtbank benoemd in strafzaken voor minderjarigen en in zaken van psychiatrische patiënten die niet vrijwillig worden opgenomen in een instelling (in het kader van de Wet BOPZ) om op te treden als advocaat.

Valérie Andeweg is lid van diverse specialisatieverenigingen

Vereniging Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland (vPan)
Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR)
Vereniging Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA)

Nevenfuncties:
* lid van het College van Afgevaardigden van de Orde van Advocaten.